Whisky Life! Prague

Setkání milovníků whisky, festivaly, ochutnávky, přednášky, ... (nikoliv slevové akce)
Odpovědět
zombice
Znalec
Znalec
Příspěvky: 891
Registrován: 28 zář 2011, 19:31

Whisky Life! Prague

Příspěvek od zombice »

Trochu jsem váhal, jestli to sem dát, ale zas proč ne.. Náhodou jsem dnes narazil na odkaz na tyto stránky Whisky live Prague a po jejich zhlédnutí musím konstatovat, že zůstanu věrný tomu pravému Whisky festivalu ;-) A stejně mám na ten víkend naplánovanou už úplně jinou whisky akci :dance:
Uživatelský avatar
Hunter
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Příspěvky: 6759
Registrován: 07 bře 2011, 15:11
Bydliště: Okrouhlá (Schaiba bei Haida)

Re: Whisky live Praha festival

Příspěvek od Hunter »

Zaplatíš, můžeš tam být 4 hodiny a pak tě vykážou, to bude prima akce. Taky zůstanu u "našeho" Whiskyfestivalu.
Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Václav Klaus

Obrázek

Rumová kolekce na RumRatings

Vivino profil

Untappd profil
Króča

Re: Whisky live Praha festival

Příspěvek od Króča »

Hmm taky se mi to zdá jako pěkný provar s těma vstupenkama na jednotlivé bloky.. Jakože dát skoro osm stovek za čtyřhodinový vstup a ještě nemoct být u všeho, tak to je pěkná lůzrovina :handgestures-thumbdown: zřejmě se tady zase někdo snaží pouze vyvařit prachy.. Ať žije jediný a pravý Whiskyfetival.cz :clap:
P.S.: Evidentně se tím termínem snaží konkurovat daleko známější a populárnější akci :lol:
lee

Re: Whisky live Praha festival

Příspěvek od lee »

Dobrý den.Protože jsem si dala tu "práci" dát dohromady zástupce všech whisky v ČR a zorganizovat tuto akci pro začínající milovníky whisky, nebo ty, kteří whisky pijí ale pouze tu, která je nejběžněji dostupná, dovoluji si nesouhlasit s vašimi komentáři. Konkurencí Whisky festivalu to není a nikdy nebude, jistě jste si všimli, že i termín je vzdálený, naopak jsem pana Křenka zvala aby se také zúčastnil.Zvolený 4 hodinový cyklus vychází z obdobného velice úspěšného festivalu v Haagu, který jsem navštívila a mluvila s jeho organizátorem. Je vyzkoušeno, že 4 hodiny na degustaci Vámi zvolených whisky bohatě stačí, protože se sem nejdete "namazat" ale popovídat si s brand manazery jednotlivých značek o tom, co Vás o této značce zajímá,popř.vyměnit si své "chuťové" názory s kamarády. Navíc dávám prostor jednotlivým značkám Vás pozvat na Masterclass, které jsou naceněny pořádajícím dovozcem -některé i zdarma, jak jste si jistě všimli.
Myslím, že je velmi snadné zatracovat něco dříve, než jste si to vyzkoušeli, přesto věřím, že se najdou i ti,kteří ocení, že nemusí jezdit daleko od Prahy, aby našli svou "novou " chuť ve světě whisky, naleznou na jednom místě možnost ochutnávek z více než 170 lahví whisky a bourbonů,za příjemné degustační ceny, spoustu promo degustací zdarma a snad i příjemnou atmosféru, o což se budu snažit. Protože je tato oblast pro mě nová -whisky jsem chutnala poprvé na festivalu v Haagu - nadchla mě možnost něco takového poskytnout stejně zvídavým milovníkům i v Praze, která si takovouto akci určitě zaslouží.A ta cena je v podstatě nákladová z hlediska toho, že asi nevíte, co vše je v ní obsaženo a kolik stojí normálně klasická degustace 5 whisky nějakém baru.Přesto jste zváni :))
Uživatelský avatar
Nethar
Moudrý administrátor
Moudrý administrátor
Příspěvky: 11788
Registrován: 23 úno 2011, 15:28
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Re: Whisky live Praha festival

Příspěvek od Nethar »

Tu konkurenci termínem myslel Króča žertem, nenarážel na Whisky Festival, ale na jednu naši soukromou akci ve stejné době.
Jinak si akce příliš nekonkurují (a jestli ano, jenom dobře), protože zaměření je dle mého odlišné. Zkusím to pojmout neutrálně: "Náš" whisky festival je takový pohodovější, v takřka "rodinné" atmosféře, zaměřený na popovídání s ostatními stejně laděnými lidmi (plus samozřejmě masterclass, které jsou na obou akcích), tato nová akce na mě působí jako luxusnější (prostory) a zároveň protože jsme v Praze tak hektičtější (nutnost rozdělování velkého množství lidí do bloků a omezení doby přístupu, i když nevím, kolik vstupenek se prodá), určená hlavně na komunikaci s prodejci/výrobci/distributory, řekl bych taková "interaktivní výstava", v podobném duchu fungují dle mých představ festivaly ve větších městech v cizině (jak je to tam s časovým omezením nevím), ten náš se zase možná blíží řekněme více Maltstocku. "Centrální republikové" umístění akce je asi pro hodně lidí příjemnější a značně jednodušší, než Jeseníky, ta cesta je pro mnohé opruz, ale Praha je bohužel Praha se vším všudy, Malá Morávka to už je zase něco jiného, však jsem tam letos v okolí strávil i dovolenou. Co se týče zaplacené omezené čtyřhodinové doby na degustaci dostupných vzorků, tak ta je myslím naopak mnohem větší motivace k rychlému namazání se ve stylu "vše to oběhnu, než to skončí", ale to už je o sebekázni každého ze zúčastněných. Co jsme měli třeba stánek Jamesona na posledním WF, tak samé takové stánky s možností pokecu o dané značce si představuju na této nové akci, možná se mýlím. Oběma akcím přeji hodně úspěchu a rozšíření povědomí o kvalitních destilátech mezi širokou veřejnost.
Króča

Re: Whisky live Praha festival

Příspěvek od Króča »

Nethar píše:Tu konkurenci termínem myslel Króča žertem, nenarážel na Whisky Festival, ale na jednu naši soukromou akci ve stejné době.
Děkuji za objasnění.. skutečně se jednalo o žertovnou poznámku pro zasvěcené ;)

Jinak pokud bych se měl vyjádřit, tak osobně si myslím, že čtyři hodiny na popovídání si s brand manažery, výměnu chuťových zážitků atd. je zatraceně krátká doba, kdy výsledek bude buď takový jako nastínil Nethar (=rychle rychle ať toho stihnu co nejvíc ve vyměřeném čase - tedy z mého pohledu tato varianta nula bodů z hlediska kvality, pohody a klídku v rámci návštěvy-zážitku), nebo takový, že prostě nestihnu všechno a budu se muset spokojit s tím co zvládnu obejít a vykomunikovat s vystavovateli za ty čtyři hodiny.. pak další varianta, že si prostě "budu nucen" koupit další blok, což je samozřejmě pro pořadatele nejlepší možnost.. stejně jako Nethar jsem toho názoru, že konkurence je více než přínosná a to především pro zákazníka.. ostatně to samé říkám svému dobrému příteli, který prvozuje čajovnu a s otevřením dalších čajoven u nás je nucen stále zlepšovat.. takže z tohohle hlediska je konkurence jen a jen vítána.. bohužel na mne Váš koncept nepůsobí lákavě a mám z toho všeho dojem, že se bude spíše jednat o hektickou rychloprohlídku návštěvníka, který si zaplatí jeden blok a nebo že se holt bude ždímat peněženka toho, kdo bude chtít nabízené informace (a zážitky) řádně a v klidu sesbírat a vstřebat.. Jistě jsou a budou lidé opačného názoru a své příznivce si tato akce najde, ale mé osobní představy o whisky festivalu, či výstavě to nesplňuje a ani vaše intervence mne nepřesvědčila změnit názor, který jsem prezentoval předtím..přesto i já Vám přeji mnoho zdaru!
lee

Re: Whisky live Praha festival

Příspěvek od lee »

Děkuji za názor. Přesně tak, jak píšete - samé takové stánky by tam měly být a věnovat se " kolem stojícím návštěvníkům", jejich dotazům a názorům.Samozřejmě diskuze zda 4 hodiny nebo celý večer je namístě, rozhodla jsem se pro variantu z Holandska a Belgie, která se zdála i mě dostatečně
"vyčerpávající" jak fyzicky tak i co se týče schopnosti vnímat ještě vůbec nějakou chuť......a o tu tady jde především.Samozřejmě až "česká realita" ukáže, jaký jsme vlastně my typ tzv."whisky milovníků"....ale to se nechám ráda - doufejme pozitivně -
překvapit. Pěkný den.
Petr
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 1319
Registrován: 25 dub 2011, 18:47

Re: Whisky live Praha festival

Příspěvek od Petr »

Ani jsem se vlastně nechtěl do této debaty zapojovat, ale když už mne Lee (zůstanu na fóru u nicku) jmenovala.... Můj názor na setkání na "whisky akce" je mnoha lidem známý - točí se kolem obligátní odpovědi na jednu z obligátních otázek: "Jak ochutnávat whisky nejlépe?" A zní: "Dobré je to s někým, nejlepší s přáteli". Je docela jedno, zda je to pár lidí, kteří se mohou potkat zcela náhodou a nebo jaksi organizovaně - třeba na setkání Bratrstva rašeliny, Whisky Clubu v Krnově, Nymburce, ochutnávce v brněnském Whisky Shopu, Whisky Festivalu v Malé Morávce nebo teď na Whisky Live v Praze.
Lee do akce šla, na moje gusto, po hlavě, nicméně rozhodla se pro určitý formát a organizuje. Budiž jí za to chvála! Když se zadaří, bude zase o jednu vlaječku na mapě České republiky více, což nelze než přivítat. :clap:
No a pokud jde o nabídku mojí účasti - ano dostal jsem ji, ale naše představy se nesešly, respektive se mi na moje návrhy nedostalo odpovědi. Takže jsem aktivní účast odpískal a na základě dřívějších zkušenosti jsem zvolil raději být eventuálně před pultem než za ním abych si užil. :whistle: Jindy, pro změnu, je tomu právě naopak.
Nakonec ale bude vše stejně jinak. "Užívat" si pojedu s přáteli na "Grand Tour" rovnou do Skotska. :snooty: A tak, aspoň tady, všem, co se rozhodnou Whisky Live navštívit, přeji, ať si užijí! :text-welcomewave:

"Whisky pravá, radost dává!" :hand:
Uživatelský avatar
Jerry1
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 2122
Registrován: 05 dub 2011, 20:11
Bydliště: Mokrá, Brno - venkov

Re: Whisky live Praha festival

Příspěvek od Jerry1 »

Na letošním WLP bude mít svoji show Jim Murray. A protože bude v Praze, dostal pozvání do pořadu Marka Ebena Na plovárně. Tak bychom se mohli něco zajímavého dozvědět.
Uživatelský avatar
Nethar
Moudrý administrátor
Moudrý administrátor
Příspěvky: 11788
Registrován: 23 úno 2011, 15:28
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Re: Whisky live Praha festival

Příspěvek od Nethar »

Na to se rád podívám. I když zajímavý by byl i nějaký duel, například s MUDr. Karlem Nešporem, CSc. :mrgreen:
Odpovědět