Barva: | ![]() |
Alkohol: | 19 % |
Oblast: | Duovo |
Odrůda: | Tinta Roriz, Tinta Barroca, Tinto Cao, Touriga Franca ,Touriga Nacional |
Velikost: | Láhev |
Aroma: | Višeň |
Chuť: | Sušené ovoce |
Dozvuk: | Hutnější,přesto dobrý |
Shrnutí: | Připomíná mi domácí višňový sirup, u kterého hodně přeženete ředění (ne náhodou) ![]() |
Porto Cruz Tawny
Porto Cruz Tawny
"všechny nerašelinné whisky jsou hnus"
- Hunter
- Moderátor fóra
- Příspěvky: 6678
- Registrován: 07 bře 2011, 15:11
- Bydliště: Okrouhlá (Schaiba bei Haida)
Re: Porto Cruz Tawny
Portské si jednou za čas taky rád srknu. Dosud nejlepší, co jsem kdy pil, bylo ročníkové Osborne Late Bottled Vintage 1999. Už je to ale asi 10 let, co jsem ho pil,
teď už seženete samozřejmě jen novější ročníky. Poznámky jsem si tehdy ještě nepsal, ale byl to nezapomenutelný kousek...

teď už seženete samozřejmě jen novější ročníky. Poznámky jsem si tehdy ještě nepsal, ale byl to nezapomenutelný kousek...

Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Václav Klaus

Rumová kolekce na RumRatings
Vivino profil
Untappd profil

Rumová kolekce na RumRatings
Vivino profil
Untappd profil
- Nethar
- Moudrý administrátor
- Příspěvky: 11752
- Registrován: 23 úno 2011, 15:28
- Bydliště: Olomouc
- Kontaktovat uživatele:
Re: Porto Cruz Tawny
Pane moderátore, založte si na Joan Osborne vlastní vlákno 

Re: Porto Cruz Tawny
Souhlasím.
V případě Tawny máš tu výhodu,že je vetšinou barva,obsah alkoholu,oblast,aroma a chuť totožná.
V případě Tawny máš tu výhodu,že je vetšinou barva,obsah alkoholu,oblast,aroma a chuť totožná.
"všechny nerašelinné whisky jsou hnus"
Re: Porto Cruz Tawny
Web: | https://www.porto-cruz.com/ |
Alkohol: | 19 % |
Barva: | ![]() |
Kód: | L7 012 22B 14:31 |
Velikost: | Lahev o objemu 0,75 l |
Aroma: | Na první dojem je vůně méně výrazná, slabší. Pro větší požitek musím nosík zanořit hlouběji do skleničky. Poté už vnímám jemnou sladkost sušeného ovoce, zvláště hrozinek, zkombinovanou s medem, vlašskými ořechy a špetkou koření. K tomu se váže nepatrná nakyslost čerstvého ovoce na způsob černého rybízu a zavařených višní. Ovšem již od počátku nelze přehlédnout lehounký závan staršího zatuchlého dubového sudu, ve kterém zrálo červené víno. |
Chuť: | Nijak zatěžkaná střední tělnatost. Mírná nasládlost sušeného ovoce, pikantně okořeněná, doplněná o hezký příznak kyselinky. Třešňová zavařenina s kouskem hořké čokolády, již někdo ještě posypal kakaem. |
Dozvuk: | Delší, jemně hřejivý, nasládle kořenitý. Po chvíli se připomíná i onen dubový soudek. |
Shrnutí: | Dobré portské, zajímavé. |