BenRiach 33 yo 1976 hogshead cask 8795

Odpovědět
Uživatelský avatar
josé
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Příspěvky: 1455
Registrován: 13 úno 2013, 10:37
Bydliště: Hořice

BenRiach 33 yo 1976 hogshead cask 8795

Příspěvek od josé » 09 kvě 2016, 00:02

Obrázek
WhiskyBase:https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/17816
Info:destilováno 1976, lahvováno červenec 2010, sud 8795, hogshead, 221 lahví
Alkohol:53.2 %
Velikost:vzorek WF2016
Aroma:není přeslazené. je jemné, měkké. kokos, vanilka, žlutý meloun. po odvětrání se objevuje kyselost citrusů (b.2/3)
Chuť:dřevo, prvotně nahořklé ustoupí. začne slušně pikantnět, hřát a vysychat. spíš než vanilka je to hřebíček a pepř. jemná kouřovitost či spíš opálené dřevo obalí pusu (b.2/4)
Dozvuk:jemný, sladký, sladový. je to kouř? zvláštní pocit na jazyku, potah jako když se na něj nalepí suchá oplatka a nejde dolů. náznak vlašských ořechů. (b.1/2)
Shrnutí:úctyhodný věk. moje zatím nejstarší whisky, co jsem ochutnal. dostat ji naslepo, věk nepoznám. extra pikantní, jako většina starých finishů po bourbonu. i vůně je klasická. (b.0/1)
Body:5
"lepší jedna recenze nežli pytel keců." *** Whiskybase

Uživatelský avatar
Hunter
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Příspěvky: 6016
Registrován: 07 bře 2011, 15:11
Bydliště: Česká Lípa
Kontaktovat uživatele:

Re: BenRiach 33 yo 1976 hogshead cask 8795

Příspěvek od Hunter » 09 kvě 2016, 07:57

WhiskyBase:https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/17816
Barva:
Alkohol:53,2 %
Aroma:Bonpari, kiwi, štiplavost bourbonu, ale je tu za bukem (tedy přesněji za dubem) schovaná i medová sladkost a svěží peprmint. Mléčná čokoláda, dýňový kompot. Vůně je lepší nenaředěná pár kapkami vody. (87 b)
Chuť:V chuti je lepší pro změnu pár kapek vody ( dával jsem 4 kapky na 20 ml). Nádherně rozkvétá do krásy. Mléčná čokoláda, med, svěží exotické ovoce, ananasový kompot (nebo spíš šťáva z něj). Dozvuk je čokoládovo-vanilkovo-dubový. A protože není růže bez trní, v dochuti se objeví po pár minutách dřevitý povlak na jazyku, což celkový dojem mírně sráží. (87 b)
Body:87
Shrnutí:Ochutnána na Whisky festivalu 2016 jako úplně poslední panák. Chtěl jsem něco zajímavého, nevšedního, raritního, což tenhle BenRiach splňuje. Věkem zrání nejstarší whisky, co jsem pil. Ročníkově jsem už měl i starší, Bunnahabhain 1964, ten byl ale "jen" pětadvacetiletý. Zajímavá zkušenost, tato whisky má své kvality, ale není to až taková bomba, jako jsem si představoval. I tak jsem rád, že jsem něco takového mohl ochutnat, a kde jinde se k takovým lahvím dostat, než na Whiskyfestivalu.
Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Václav Klaus

Obrázek

Rumová kolekce na RumRatings

Vivino profil

Odpovědět