Stará myslivecká original a reserve
Stará myslivecká original a reserve
Zdravím všechny, nedávno jsem byl na oslavě, kde se nalívalo kromě slivovice a jiných moravských destilátů (jsem z Moravy ) i právě stará myslivecká (original). Zaujala mě na první doušek její osobitá chuť. Nikdy jsem nic podobného nepil. Připomínalo mi to whisky (irskou) smíchanou snad s brandy + nějaké koření. Určitě to není na nějaké večerní mlsaní, ale takto na oslavu, když pršelo a bylo venku 10°C se to pod altánek hodilo . Narazil jsem v obchodě na starou mysliveckou reserve, a tím se dostávám k samotnému dotazu. Pil někdy tohoto "lepšího" myslivce, popř. porovnával tyto dva kousky někdo mezi sebou? Má cenu si připlatit za reserve?
- Nethar
- Moudrý administrátor
- Příspěvky: 11788
- Registrován: 23 úno 2011, 15:28
- Bydliště: Olomouc
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stará myslivecká original a reserve
Ještě lepší než reserve je Stará myslivecká reverse.
Ať ale nejsem jenom neskutečně vtipný, srovnával jsem reserve virtuálně na internetu s mým oblíbeným Magisterem Dark a můžu říct, že stejně jako se s přibývajícím věkem tříbí a vyzrává lidský charakter, získává i Stará myslivecká Reserve s plynoucím časem na ušlechtilosti a zralosti, zatímco u Magistra je mistrovství likérnického díla založeno na použití přírodních ingrediencí a jejich pečlivé přípravě. Díky této důkladnosti jedinečná a hladká hořkosladká chuť tohoto nápoje ozvláštní každé vaše setkání s přáteli či rozzáří jakoukoliv událost. Když to srovnám třeba s Božkovem Tradičním, tak ten je jenom charakteristický svojí jemnou vůní, decentní zlatou barvou a lahodnou chutí. To už je blíž Jägermeister, který díky své nezaměnitelné chuti spojuje lidi na každé party, kde se pije
Ať ale nejsem jenom neskutečně vtipný, srovnával jsem reserve virtuálně na internetu s mým oblíbeným Magisterem Dark a můžu říct, že stejně jako se s přibývajícím věkem tříbí a vyzrává lidský charakter, získává i Stará myslivecká Reserve s plynoucím časem na ušlechtilosti a zralosti, zatímco u Magistra je mistrovství likérnického díla založeno na použití přírodních ingrediencí a jejich pečlivé přípravě. Díky této důkladnosti jedinečná a hladká hořkosladká chuť tohoto nápoje ozvláštní každé vaše setkání s přáteli či rozzáří jakoukoliv událost. Když to srovnám třeba s Božkovem Tradičním, tak ten je jenom charakteristický svojí jemnou vůní, decentní zlatou barvou a lahodnou chutí. To už je blíž Jägermeister, který díky své nezaměnitelné chuti spojuje lidi na každé party, kde se pije
-
- New-make
- Příspěvky: 105
- Registrován: 29 črc 2015, 19:09
- Bydliště: Praha
Re: Stará myslivecká original a reserve
To zas bude v álejích nablito...
Re: Stará myslivecká original a reserve
Nikdy jsem je proti sobě nesrovnával (narozdíl od obyč Ferneta a Ferneta Exclusive), ale Stará myslivecká reserve (kvůli černé etiketě, která ji ještě před poslední změnou etikety a názvu (Premium) odlišovala od pískově žlutého základního, tomu taky říkám černý myslivec) je jednoznačně znatelně lepší než ten základní. Není to žádné pití na vychutnávání, jakkoliv si myslím, že i mírně pokročilý konzument kvalitního alkoholu by toho byl schopen. Oproti základnímu myslivci tedy podle mě stojí za to si připlatit, ale samozřejmě nějak rozumně - 200 Kč za půllitrovku, kolik stojí běžně bez akce, bych za něj teda nedal, ale když byla v dubnu nebo v květnu v ratiu za 250 Kč litrovka, tak to jsem neváhal a vzal ho pro návštěvy i pro sebe - za ty peníze pro účely nedeustačního chlastání opravdu nevídaný poměr cena/výkon.
„Alkohol je metla lidstva, ale jednotlivcům neuškodí.“ Whiskybase moje bodování
- Petr KomáreK
- Znalec
- Příspěvky: 668
- Registrován: 15 črc 2019, 22:25
- Bydliště: praha - východ
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stará myslivecká original a reserve
Přidám dotaz ohledně označování myslivce za whisky
U základního - Original - není o čem diskutovat, složení velejemný líh, vinný destilát, cukr, přírodní maceráty z ovoce a koření
tohle whisky určitě není
navíc jí už ani nemají mezi produkty na webu
1letá a 4letá budou asi stejné, ale protože ve složení je žitný destilát (ten by asi sám o sobě žitnou whisky možní splňovat mohl), ale také přírodní macerát z ovoce, tak už to whisky není
Ty jejich single barely s velkým nápisem 500 let jsem zezadu neviděl, jaké mají uvedené složení
třeba alkohol.cz je má mezi českou whisky
a dneska na mě vykoukla reklama Žitná Stará Myslivecká Selection 4+3, na etiketě mají také slovo whisky, v textu ho mají hromady (asi reklamní stránky), u sebe na webu nic
http://www.whiskysvet.cz/
To by nebyla palírna u zeleného stromu, aby nebyla jedinečná, nejstarší a nejlepší
Naše země má dokonce díky nejstarší evropské palírně, Palírně u zeleného stromu, velmi silnou tradici výroby jedinečné žitné whisky, která nese tradiční a hrdý název Stará žitná myslivecká.
splňují nebo nesplňují označení a zařazení do kategorie - česká whisky ?
U základního - Original - není o čem diskutovat, složení velejemný líh, vinný destilát, cukr, přírodní maceráty z ovoce a koření
tohle whisky určitě není
navíc jí už ani nemají mezi produkty na webu
1letá a 4letá budou asi stejné, ale protože ve složení je žitný destilát (ten by asi sám o sobě žitnou whisky možní splňovat mohl), ale také přírodní macerát z ovoce, tak už to whisky není
Ty jejich single barely s velkým nápisem 500 let jsem zezadu neviděl, jaké mají uvedené složení
třeba alkohol.cz je má mezi českou whisky
a dneska na mě vykoukla reklama Žitná Stará Myslivecká Selection 4+3, na etiketě mají také slovo whisky, v textu ho mají hromady (asi reklamní stránky), u sebe na webu nic
http://www.whiskysvet.cz/
To by nebyla palírna u zeleného stromu, aby nebyla jedinečná, nejstarší a nejlepší
Naše země má dokonce díky nejstarší evropské palírně, Palírně u zeleného stromu, velmi silnou tradici výroby jedinečné žitné whisky, která nese tradiční a hrdý název Stará žitná myslivecká.
splňují nebo nesplňují označení a zařazení do kategorie - česká whisky ?
Petr KomáreK
Whiskyonline.cz
http://www.whiskyonline.cz
moje whisky na možnou výměnu: http://pkomarek.cz/whisky/000.html
Whiskyonline.cz
http://www.whiskyonline.cz
moje whisky na možnou výměnu: http://pkomarek.cz/whisky/000.html
Re: Stará myslivecká original a reserve
Všechno to je levárna. Žitnou údajně dovážejí z Francie a pančují ji potravinářským lihem velejemným, v jakých poměrech vědí jen v Prostějově. A jinak, jistí praktici by mohli povídat, jak "skvěle" se získává sladina ze sladovaného žita a taky jak "úžasně" se s ní dále pracuje.
Jednou a dost jsem slyšel! Kdo by se s ní proto páral, ještě k tomu ve velkém! Že se podvádí, nejen u nás, o tom existuje mnoho důkazů.
Třeba tady: https://www.thedailybeast.com/your-craf ... in-indiana
Jednou a dost jsem slyšel! Kdo by se s ní proto páral, ještě k tomu ve velkém! Že se podvádí, nejen u nás, o tom existuje mnoho důkazů.
Třeba tady: https://www.thedailybeast.com/your-craf ... in-indiana
Re: Stará myslivecká original a reserve
jo vyslazovat žito třeba na pivo je opravdu lahůdka
- Marvin
- Profesionál
- Příspěvky: 1298
- Registrován: 01 zář 2011, 09:31
- Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stará myslivecká original a reserve
Doplňková otázka je, kolik žita musí obsahovat "mashbill", aby se tomu v Česku mohlo říkat žitná whisky (jen pro ilustraci irská rye whiskey Kilbeggan má ve směsi sladů cca 30% žita, oproti požadovaným min. 51% v USA).
Re: Stará myslivecká original a reserve
tak to je otázka za milion
-
- Znalec
- Příspěvky: 363
- Registrován: 13 říj 2017, 10:57
Re: Stará myslivecká original a reserve
Toto jsem řešil s jejich PR oddělením od počátku kdy,, tohle,, začali vydávat za whisky a ohánět se medailemi ze soutěží. Marně. Melou si svoji a vše je ultra tajné.