Johnnie Walker Red Label

Míchaná whisky (z jednosladových i obilných)
Walter
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 1093
Registrován: 04 dub 2016, 19:34

Re: Johnnie Walker Red Label

Příspěvek od Walter »

johnnie-walker-red-label-blended-scotch-whisky_01.jpg
Web:https://www.johnniewalker.com
WhiskyOnline:http://whiskyonline.cz/index.php?txt=mark&ff=johnniewa
Alkohol:40 %
Barva:
Čárový kód:5000267014203
Velikost:lahev o objemu 0,7 l
Aroma:Lehčí nakyslost zelených (nedozrálých) angreštů a citrónků, náznak kůže, pepře, snad i kouře, jemná lihovost.
Chuť: Ovocná nasládlost s nakyslostí, ku škodě šmrnclá přídavkem umělohmotnosti, drobná peprnost, troška čerstvého dřeva, trávy, na pozadí větrovost.
Dozvuk:Kratší až středně dlouhý, v počátku nepatrně hřejivý, na jazyku a patře peprný, s dozníváním dřevité nahořklosti, trávy, kouře, slanosti.
Shrnutí:Jedna z nejznámějších blended whisky, která uhrane spíše vzhledem lahve než samotným obsahem. (Pozor, tím nechci říci, že je špatná. Jen ji krapet sráží jistá míra umělohmotnosti se závěrečnou nahořklostí, kterou zde vnímám jako pomyslnou hranu něčeho, co jsem ještě schopný akceptovat. V přímém porovnání s Teacher's Highland Cream, kterou tady mám zrovna nalitou, u mě Johnnie prohrává. Vůně, chuť, dozvuk, v tom všem mně přijde Teacher's zajímavější, snad i lepší...)
dFamousMouse

Re: Johnnie Walker Red Label

Příspěvek od dFamousMouse »

Barva:
Aroma:sladová sametovost jemného alkoholu
Chuť:typická štiplavost alkoholu jiných - mně známých blendů - je zde zahalena..snad slabou kouřovou záclonkou , snad něčím zemitým, ale ne zase rašelinovým
Dozvuk:rychlý švihácký odchod pána s vycházkovou hůlkou, tak rychlý, že já začátečník nejsem schopen zachytit nic výrazného
Shrnutí:vydal jsem se na začátečnickou pouť po levných míchaných whiskách...jsem tedy vděčný za každý náznak něčeho,čím se jedna blendka odlišuje od druhé a je to k něčemu dobré a ne samoúčelné...JW tedy plusový bod za náznak kouře a opravdu jemnou chuť alkoholu..... až jsem v pokušení to změřit,zda nemá Red Label jen 35 promile :lol:
Uživatelský avatar
Severan
Abstinent
Abstinent
Příspěvky: 49
Registrován: 18 bře 2018, 19:52

Re: Johnnie Walker Red Label

Příspěvek od Severan »

johnnie-walker-red-label-nethar-forum-cz.jpg
johnnie-walker-red-label-nethar-forum-cz.jpg (50.27 KiB) Zobrazeno 5830 x
Posledná Blended Whisky z trojice whisiek s ktorými som začínal
Nákup:Lidl, 11,99€
Alkohol:40 %
Barva:
Aroma:Umelina, jemné mango, vanilka, med, púpava s pridanou vodou trochu suché drevo, výraznejšia vanilka, púpava, umelina sa premenila na vôňu trstinového cukru
Chuť:vanilka, jemný karamel s kvapkou smotany, po pridaní vody je výraznejšia vanilka aj karamel, zmizne smotana a objavuje sa medovosť
Dozvuk:horké kešu, punč, po pridaní vody je menej horký, cítiť med a výrazne kešu
Shrnutí:Asi najlepšie z troch blendov ktoré som mal k dispozícií vyskúšať a začať s nimi. Red Label mi chutil najviac a pri ňom som zrejme asi už pochopil ako to vlastne treba celé degustovať aby ma to tak nepáliloa bolo viac cítiť chuť. Čo ma prekvapilo je výrazne lepšia chuť s trochou vody, ale naozaj málinko vody.
WhiskyBase:https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/47394
Uživatelský avatar
ktulu
New-make
New-make
Příspěvky: 123
Registrován: 03 pro 2017, 19:32
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Johnnie Walker Red Label

Příspěvek od ktulu »

Je to obarvený alkohol, který ne příliš dráždí v krku. Chuť žádná. Podle mého to nejlepší ze základních whisek v hospodě je Bushmills... :ugeek:
Per aspera ad astra.
Uživatelský avatar
Torrez
New-make
New-make
Příspěvky: 177
Registrován: 20 led 2017, 20:04

Re: Johnnie Walker Red Label

Příspěvek od Torrez »

Alkohol:40 %
Velikost:Více vzorků
Aroma:Obilně lihová, jemná
Chuť:Nějaké kyselejší ovovce, trochu hořkosti, hrubší
Dozvuk:Jemně kouř, slabá hořkost, jinak slabší a řídký
Shrnutí:Asi to odpovídá ceně, pár světlejších momentů tam bylo. Testoval jsem i proti Ballantines Finest a Queen Margot a rozdíly byly znát, JW trochu pokulhával, ale taky měl co nabídnout.
nobynoblhoch
Znalec
Znalec
Příspěvky: 363
Registrován: 13 říj 2017, 10:57

Re: Johnnie Walker Red Label

Příspěvek od nobynoblhoch »

Zjevně změnili poměr v blendovani... protože chuť je dost jiná než bývala...ta rašelina je tam daleko víc v chuti cítit. Bohužel a co ho dost sráží tak to není prostě na posmaknuti ale na chlastani...a po pár panácích už je to chuťově jen chlast.aroma stálo za prd vždycky 😂
Tos
New-make
New-make
Příspěvky: 59
Registrován: 13 bře 2022, 22:58

Re: Johnnie Walker Red Label

Příspěvek od Tos »

Aroma:Jemné, nasládlé, skoro bych řekl rumové.
Chuť:Na špičce jazyka sladká, možná trochu vodovatě mdlá. Na patře zesílí, ke konci se mihne příchuť dubového sudu (nebo aspoň staré zátky ze sudu) a stopa kouře.
Dozvuk:Těžko popsat, nejspíš alkoholový :-) Dá se vytušit nahořklý tón společný asi většině laciných blendů, ale celkově slušné, vychované, pitelné.
Shrnutí:Primárně je určen do míchaných nápojů, což mně jako spořivému Čecháčkovi přijde skoro škoda. Chuťově se mi jeví o fous zajímavější než např. základní Grant`s (Johnnie mi přijde míň do lihu a slibuje příjemnou stopu kouřovosti; naproti tomu působí jako „řídký“).
Odpovědět