Diplomático Single Vintage 2002

Pravé rumy, spiced a likéry na bázi rumu, tuzemáky.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Hunter
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Příspěvky: 6759
Registrován: 07 bře 2011, 15:11
Bydliště: Okrouhlá (Schaiba bei Haida)

Diplomático Single Vintage 2002

Příspěvek od Hunter »

diplomatico2002.jpg
Ochutnávka vzorků dovezených z Whisky festivalu Radebeul. Přímé srovnání Single Vintage 2002 s Diplomáticem Ambassador Selection. Ambassador Selection hravě zvítězil, rozdíl v kvalitě byl markantní.
Přesněji řečeno jsem pil rumy Botucal, ale abychom tu neměli chaos ve vláknech, dávám pod Diplomático. Obsah je totiž naprosto stejný.
To, že se rumy Diplomático prodávají na německém trhu pod názvem Botucal, je důsledek trochu absurdního soudního sporu s obchodním řetězcem ALDI, který vlastní ochrannou známku Diplomat, pod kterou prodává levné brandy za nějakých 6 € za lahev. Prostor pro záměnu s rumem, navíc při velkém rozdílu v cenách, moc nevidím a vzhledem k popularitě Diplomática ve světě by se mohl na slávě podobně pojmenovaného produktu přiživit spíš Diplomat samotný. Nicméně od března 2012 v důsledku soudních tahanic oficiální distributor pro Německo ustoupil a rumy jsou na tamním trhu pojmenovány Botucal.
Barva:
Alkohol:43 %
Původ:Venezuela
RumRatings:https://www.rumratings.com/brands/3520- ... le-vintage
Aroma:Lesní med, rozinky, kakao, mléčné karamely, kůže. Trochu větrová. Klasická nasládlá rumová vůně, jinak nic mimořádného. (86 b)
Chuť:Není nijak moc sladký. Chuť je jen decentně nasládlá, do rozinek, trochu z ní mám až koňakový dojem. Větrový, lesně medový dozvuk. (88 b)
Body:87
Shrnutí:Jde o fajn pohodový rum. Nic víc, nic míň. Podle svých poznámek hodnotím prakticky stejně, jako Diplomático Reserva Exclusiva. Což je s přihlédnutím k aktuální ceně ročníkové lahve na našem trhu, kdy je k mání za nejméně 4900,- korun, naprostá šílenost a extrémně nevýhodný nákup. Za pozornost stojí i výrazný nepoměr na našem a německém trhu. V Německu k sehnání jako Botucal od 80 euro. Téměř třítisícový rozdíl na jedné lahvi je slušný extrém.
Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Václav Klaus

Obrázek

Rumová kolekce na RumRatings

Vivino profil

Untappd profil
Odpovědět