Web: | https://www.tatratea.com |
Barva: | ![]() |
Alkohol: | 72 % |
Velikost: | miniatura 0,04 l |
Naslepo: | ne |
Aroma: | Hodně štípe do nosu alkohol, čajová nasládlost, bylinky, koření. |
Chuť: | Trochu brutálek, no. A přitom sladký. |
Dozvuk: | Černý rybíz. Likér z černého bezu. Hodně alkoholu. |
Shrnutí: | Tak tohle bych pít samotné skutečně nemohl. V podstatě hodně aromatický oslazený čaj, co má 72 % ![]() |
Tatratea 72% Outlaw Tea Liquer
- Nethar
- Moudrý administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Tatratea 72% Outlaw Tea Liquer
Re: Tatratea 72% Outlaw Tea Liquer
Tatratea 72% Outlaw Tea Liquer | |
Velikost: | miniatura 5 cl |
Aroma: | Výrazné, štiplavé, sladké. Černý čaj, mentol a pomeranč. |
Chuť: | Likérově sladká. Lehká ovocná trpkost, černý čaj. |
Dozvuk: | Hezky zahřeje ústa a zanechává hodně sladký dojem. |
Shrnutí: | Na likér nezvykle vyšší ABV. Příjemné cukrátko. |
Akce: | Poznámky z paměti |
Chuť: | Alkoholové, méně sladké, čaj a bylinky, lehce koření, zahřeje a osvěží, 52% na steroidech. |
Shrnutí: | Klasika na steroidech. Vhodné na zapalování, dezinfekci krku, dokazování mužnosti nebo dělání grogu. Nejméně sladký Tatratea. |
"Why is that people like you always think you're more ruthless than people like me?"
-
- Profesionál
- Kontaktovat uživatele:
Mimochodem se delal i Tatratea 82%, bohuzel asi uz byl pro hodne pijanu nepozivatelny a prestali ho delat.
To ale bylo dávno (rychlej google search říká že osmdesátdvojku Karloff přestal vyrábět v roce 2010) a ta flaška vypadala jinak než tenhle aktuální design ála přifouklý barevný sifonový bombičky.
Mám pocit, že jsem 82% v aktuálním designu neviděl - nebo se pletu?
Jen doplním o nějaké info z internetu: Horký čaj z tatranských bylin zalitý koncentrovaným lihem a oslazený medem. Tuto myšlenku rozvinul Ján Semaňák, majitel společnosti KARLOFF. Tatranský čaj byl vyvinut v roce 2003 ve variantě 52%. V letech 2005 až 2007 následoval velký úspěch tohoto nápoje a tak bylo připravováno nové balení. Začátkem roku 2010 dokončili tvůrci láhve redesign a změnili název na TATRATEA. Nový design láhve získal obrovské množství ocenění (vč. Red Dot) na mezinárodních soutěžích. Cílem při vytváření nové láhve byla jasná a nezaměnitelná rozeznatelnost její siluety. Design musel také obsahovat něco ze života Tatranského Čaje. Řešením byla láhev ve tvaru termosky. O design láhve se postarala trnavská agentura Pergamen společně s výrobcem.
Naposledy upravil(a) Martin2 dne 20 zář 2022, 22:08, celkem upraveno 1 x.
Info: | Já to prostě vždycky chtěl zkusit, takže když se mi podařilo sehnat v jednom maďarském whiskyshopu testovací sadu 1st Serie 22%-72%, neodolal jsem. Šestá lahvička z balení – nejsilnější z rodiny Tatratea, měl by obsahovat méně cukru a extrakt z chininovníku |
Web: | https://www.tatratea.com |
Barva: | ![]() |
Velikost: | Minilahvičky 6x40 ml |
Aroma: | Ovocná, příjemná, lehce štiplavá. Podobná 62% forest fruit. Ovoce, cukr, povidla. |
Chuť: | Sladká, už moc silná, Forest fruit na steroidech (hehe tohle jsem si napsal a pak čtu to samé v recenzích přede mnou jen s jinou příchutí. Hlavní je, že to je na steroidech že). Ovoce, ovocný čaj s medem, chilli papričky. |
Dozvuk: | Ostrý, dlouhý, natrpklý, sladký, ke konci trochu nahořklý |
Shrnutí: | Toto už je moc na samotné pití. Na ředění asi fajn, čisté se to pít moc nedá. Nejlepší jsou pro mě 52% a 62% |
Instagram, Facebook, Whiskybase
Scotch, irish, japanese, american, indian and czech of course- Racism Freezone
Scotch, irish, japanese, american, indian and czech of course- Racism Freezone