Highland Park 16 yo Twisted Tattoo

Odpovědět
Uživatelský avatar
LuckyLoser
Znalec
Znalec
Příspěvky: 366
Registrován: 09 led 2018, 12:57
Kontaktovat uživatele:

Highland Park 16 yo Twisted Tattoo

Příspěvek od LuckyLoser »

Obrázek
WhiskyBase:https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/123000
Alkohol:46,7 %
Aroma:med, vřes, sušené švestky, lehce síra, trochu kouř
Chuť:kouřová, kořenitá
Dozvuk:delší, kouřový
Shrnutí:Tak se zdá, že co se palírny Highland Park týče, budu na šestnáctky. Highland Park Twisted Tattoo je komplexní whisky nabízející bohatou vůni k prozkoumání a silnou chuť k vychutnání. Užíval jsem si každý doušek a doufám, že jsem se s touhle whisky nesetkal naposledy.
Body:88
midlo
New-make
New-make
Příspěvky: 145
Registrován: 20 úno 2022, 10:04

Re: Highland Park 16yo Twisted Tattoo

Příspěvek od midlo »

Highland Park 16 Twisted Tattoo

Rok ochutnávky:2022
Velikost:Vzorek
Dojem: Vůňe spíše nevýrazná a ovocná, téměř nedřevitá narozdíl od delikátnější vůně HP16 (eagle). Čistá ovocná vůně, která ale po chvíli umí potěšit náznakem hloubky a delikátnosti ale na výraznější, tmavší a rafinovanější, dřevitější vůni Wings of eagle nemá. Dává tušit, že whisky bude ovocně příjemná s jistou hloubkou danou věkem. A opravdu je - v chuti je i pepř a příjemný tmavší ovocně obilný aspekt. Je to na půli cesty k famóznímu tmavě a čistě ovocnému Ancnocu 18, s trochou pepře navíc. Jen lehký suchý kouř a šťavnatost. Hodně šťavnatosti. Je to výborná lehce pálivá obilně ovocná whisky. Má blízko k Springbanku 15, co šátrám v paměti. Wings of eagle je dřevitější, má blíž k Kilkerranu 12. Zdá se mi, že preferuji vůni Eaglu a chuť Twisted tattoo! Ale chuť má míň výraznou než eagle. Profil je však dobrý. Bude to dobrá náhrada za Springbank 15. Dobré jsou obě HP16, ale bral bych spíše Tattoo.
Body:89
midlo
New-make
New-make
Příspěvky: 145
Registrován: 20 úno 2022, 10:04

Re: Highland Park 16yo Twisted Tattoo

Příspěvek od midlo »

Vzorky jsou ošemetné. Po zakoupení lahve je dojem jiný - velmi příjemně kyselejším vínem ozvláštněná docela delikátní whisky. Rozhodně nepřipomíná Springbank 15, ani whisky po portském (Quintu Ruban). Je to velmi dobré. Mnohem lepší než Quinta Ruban, v takovém příjemném Highland park stylu s trochou kouře a delikátnosti. Má skvělý vinný fousek. Wings of eagle jsou klasická dobrá 16ka, Twisted tattoo je raritka, povedená limitka. Takže je trochu jako kyselý bonbón, akorát místo kyselosti je v ní ten fous chuti vína (Rioja - severošpanělské víno, asi bílé nebo něco mezi - obal naznačuje červenou tak nevím). Taková překroucená kyselinka která štípne. Není tedy vinná ve stylu PX ale ozvláštněná specifickým typem vína a kupodivu spolu ty chutě HP (jemný kouř, troška soli, troška dřeva, obilí) a vína (zkroucený vinný aspekt) ladí.
midlo
New-make
New-make
Příspěvky: 145
Registrován: 20 úno 2022, 10:04

Re: Highland Park 16yo Twisted Tattoo

Příspěvek od midlo »

Nulový dozvuk. Během dvou minut není v puse nic. Protože je základem velmi jemný, snad až tlumený ale delikátní Highland park. Vínový fousek nemá žádný dozvuk, jen překvapí a zaujme. A podkladová tekutina je jemná a lehká a hned zmizí. Řekl bych že délka dozvuku je srovnatelná s Glen Scotií 15, nebo ještě kratší.
Odpovědět