Tato je 9letá, z toho 8 let v sudech po bourbonu a 12 měsíců finiš v sudu po červeném víně odrůdy Il Caberlot z vinice Podere Il Carnasciale (Itálie, provincie Arezzo v Toskánsku). Sud byl z francouzského dubu a víno v něm zrálo přes 22 měsíců.
Sympatický je nápis Bavaria x Toscana na etiketě. Jde vlastně o několikeré křížení: bavorská whisky v sudu po toskánském víně (všimněte si stejné geografické úrovně uvedených územních jednotek), které samo vzniklo z křížence (Cabernet Franc a Merlot).
Na WB jsou dva sudy, nevím, který to byl.
Web: | https://brennerei-liebl.de/ |
Alkohol: | 46 % |
Barva: | ![]() |
Podrobnosti: | 0,02l vzorek č. 11 z Deutsche Whisky-Adventskalender 2022; naslepo |
Aroma: | Silné, poněkud uzavřené. Hnědá kůže, vegetativnost, šťáva z černého rybízu. Výrazná tříslovitost. |
Chuť: | Hladká, výrazná. Na jednotlivé chutě není kdovíjak bohatá, je prostě jen ovocně výrazná. Docela drhne na jazyku. |
Dozvuk: | Delší, ovocný, trpkne. Přidá se i med. Sušené ovoce, slaměnky, trocha připalujícího se karamelu, červená moruše. |
Shrnutí: | Prvoplánově mohutná whisky, nějak postrádám „základ“. Ale výrazný zážitek to zase je, to nejde tvrdit, že není. Nejlepší je dozvuk. |
Body: | 85 |