Po dnešním úspěchu Evana Williamse jsem rozradostněn zalovil opět ve vzorkových vodách bourbonů... Jak slepý výběr dopadne tentokrát? Jste napjatí?

Four Roses bourbon je vyroben z whisek starých 5-6 let.
Web: | http://www.fourroses.us/ |
Barva: | ![]() |
Alkohol: | 40 % |
Velikost: | vzorek |
Naslepo: | ano |
Aroma: | Zdá se mírně intenzivnější než Evan. Každopádně je jiný i stylově. Evan šel do sladkosti, cukrovitosti, zde je to spíše nakyslost, ovocnost. Myslím samozřejmě v rámci vanilkových bourbonů, citronáda to není. Nakyslost se projevuje hlavně po protočení skleničky, jak se vůně usazuje, sládne a přechází do medu. Proto může být ta ostrost klidně způsobena i silným obsahem alkoholu. Napijme se a uvidíme... |
Chuť: | Ne, tak vysoký obsah alkoholu to určitě není. Naopak je docela hladivá. Medovitá, sladká, hladivá, úplně rumovitá - ach, to mi nedělejte, dva dobré bourbony denně, to mám na tři roky dopředu vybráno ![]() |
Dozvuk: | No není. Není hnusný, není hořký, je přiměřeně "bourbonovitý" (tak říkám přehnané vanilkové umělohmotnosti, kterou nesnáším a která je u bourbonů klíčová). Ale to je tak všechno, co můžu říct, takže snad přece něco mu vytkneme - je vzhledem k předchozím dojmům až příliš nevýrazný. |
Shrnutí: | Evan (musím je srovnávat, dojmy jsou čerstvé) na mě působil určitě zajímavěji a udělal jsem si u něj dokonce hvězdičku, abych nezapomněl, ale ani tady to není špatné a to, že se výjimečně nemračím, je pro bourbon z mé strany jednoznačná pochvala. |
Tohle není Jim Beam!