Mauricia Signature

Pravé rumy, spiced a likéry na bázi rumu, tuzemáky.
Odpovědět
Uživatelský avatar
josé
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Příspěvky: 2802
Registrován: 13 úno 2013, 10:37
Bydliště: Hořice

Mauricia Signature

Příspěvek od josé »

mariciasignature.jpg
mariciasignature.jpg (26.56 KiB) Zobrazeno 218 x
Alkohol:45 %
Původ:Mauricius
Velikost:vzorek
Aroma:zvláštní. spíš mi připomíná ovocné pálenky, jahody. syrové dřevo, vegetativní. bílá moruše. nasládlé. (b.1+/3)
Chuť:sladkost 1/3. docela odpovídá vůni. ovocná pálenky, nasládlá. pak výrazné dřevo, zemitost a hlína. 48%? pryskyřičnost, éterická, lehčí, lihová. (b.2/4)
Dozvuk:příjemný, sladší. výrazně ovoce. dřevo. ke konci zemitost. (b.1/2)
Shrnutí:připomněl mi naši domácí marmeládovici. doplněn dřevem. zajímavý, netradiční. naslepo bych rum nehádal. v přímém porovnání s bratrem Heritage se mi tento zamlouvá míň. (b.0/1)
Body:4+
prodejce UPB/Warehouse#1 píše: Palírna Grays se nachází v oblasti Pamplemousses na severozápadě ostrova Mauricius. V Domaine de la Villebague zde v roce 1740 vznikl první cukrovar na ostrově a nedlouho poté, v roce 1742, zde byla postavena první destilerie. Dnes je Grays single estate palírnou, kde probíhá celý proces výroby, od plantáží cukrové třtiny až po lahvování.
Rumy Mauricia jsou vyráběné 100 % z čerstvé šťávy z cukrové třtiny a jsou pojmenované podle plantáže na severu ostrova.
V roce 2018 vybrala společnost na plantážích speciální pole pro pěstování cukrové třtiny určené pro šťávu, nikoli melasu, a provedla úpravy v palírně, aby bylo možné šťávu okamžitě zpracovávat. Cukrová třtina se zpracovává v jednom z nejmodernějších cukrovarů na světě a následně míří do palírny, nacházející se o 5 km dál. Cesta šťávy z cukrovaru do fermentačních tanků netrvá déle než 3 hodiny. Šťáva se fermentuje po dobu 30 hodin za pomocí speciálně vyvinutých kvasinek a následně prochází kolonovou destilací. Výsledné rumy se vyznačují svěžím profilem s náznaky máty, koření a pepře.
Signature je lehký rum, který zraje v sudech po koňaku, sudech po bourbonu a nových sudech z amerického dubu. Je aromatický, s tóny citrusů, verbeny a medu. V chuti je svěží a projevují se opět citrusy spolu s tóny kouřového dřeva a nasládlého koření.
Lahvován je při síle 45 %.
"lepší jedna recenze nežli pytel keců."
Uživatelský avatar
Hunter
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Příspěvky: 6759
Registrován: 07 bře 2011, 15:11
Bydliště: Okrouhlá (Schaiba bei Haida)

Re: Mauricia Signature

Příspěvek od Hunter »

Alkohol:45 %
Původ:Mauricius
RumRatings:https://rumratings.com/rum/15959-mauricia-signature
Aroma:Velmi překvapivé aroma, nevšední, originální. Mix třtiny, mízy, snad pižmo, do toho nějaká ovocná složka ve stylu pečených hrušek, hruška vytažená z lahve hruškovice, fermež, těkavost. Celkově zvláštní a těžké na opis. (85 b)
Chuť:Olejnatá, dojmy z vůně jsou i v chuti, navíc pak ještě Bari mandle. Tipuju 50%. (85 b)
Body:85
Shrnutí:Velmi originální kousek, trochu rozporuplný, mix líbivosti a podivnosti. Ochutnán s josém v rámci degustace sedmi rumů na naší lednové akci.
Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Václav Klaus

Obrázek

Rumová kolekce na RumRatings

Vivino profil

Untappd profil
Odpovědět